ASPERGES OP ZIJN VLAAMS
Materialen
Werkwijze
Controleer de mise en place voor de bereiding.
Serveerwijze
Serveer, op een (langwerpig) bord de tipjes links naar onder gericht met vork en mes of rechts naar onder gericht met alleen vork als bestek. In het laatste geval neemt de gast de uiteinden in de linkerhand, ondersteunt de asperge met de vork en brengt deze zo naar de mond. Bij deze serveerwijze is een vingerkommetje noodzakelijk.
Tafel dekken
SERVEERKUNDE
ZAALTECHNIEKEN
BEREIDINGEN
* GROENTEN &FRUIT
* MET RUNDSVLEES
*
* VIS & SCHAALDIEREN
* KOFFIE
*
*
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 Links



Beschrijf de zaalbereiding "aardbeien Romanoff"
Aardbeien wassen in ijswater en voorzichtig droog deppen op het bord met servet.
Ontdoe de aardbeien van de steeltjes door middel van twee vorken of prik met een vork achter het steeltje, neem het steeltje vast met de hand en draai de aardbei  met de vork eraf. In double fond de (eventueel gesneden) aardbeien mengen met poedersuiker, sinaasappellikeur, sinaasappel- en citroensap. Enkele minuten laten rusten. Gedeelte van de aardbeien in coupe doen, de rest pletten en mengen met Chantilly room. De coupe aanvullen met de saus en garneren met een in waaiervorm gesneden aardbei en enkele muntblaadjes. Serveren op dessertbord met kantpapier.
Laatst gewijzigd
17 september 2010
> > >